Метадон. Какво представлява той, как да изчистим организма си от него и какви са последствията от употребата му?

Метадонът е опиоиден аналгетик използван за лечение на болка, потиска централната нервна система и има успокояващо действие. При продължителна употреба се натрупва в тъканите – бъбреци, бели дробове, черен дроб. Когато нивата на концентрацията му в кръвта намалеят, той започва постепенно да се отделя от тъканите и това прави действието му толкова продължително. Метадонът се използва като поддържаща терапия за лечение на опиоидна зависимост. Прилага се по схема, като дозата се редуцира постепенно, докато приема бъде напълно преустановен. Много зависими, преминали на такъв тип лечение, обаче злоупотребяват с него и отново попадат в порочния кръг на зависимостта. Метадонът следва да се приема перорално, но често пациентите го инжектират, за да ускорят действието му и да изпитат „кик“ (прилив на топлина еуфория, отпускане).

Не се заблуждавайте, че щом Метадонът е легален препарат то той е безвреден. Той убива бавно и също толкова успешно колкото и хероина, а злоупотребата с него води до влошаване на състоянието.

Страхът от болезненото преминаване на абстиненцията е една от основните причини за отлагане започването на лечение. Почти всеки злоупотребяващ с Метадон нееднократно е опитвал сам да прекрати приема. Изпитвал е болка, ужас, страх и често отчаянието надделява. В крайна сметка всичко завършва с неуспех, отново и отново. Колкото повече неуспешни опити, толкова по-голямо е отчаянието, както на зависимия, така и на неговите близки. С всеки следващ опит все повече се затвърждава убеждението, че този човек никога няма да може да спре, а накрая всякакви опити се прекратяват.

Ние знаем колко болезнен може да бъде абстинентния синдром, колко продължителен е той и колко страшно е това за зависимия. Всъщност това е най-големият страх на всеки употребяващ – “как ще го спра, толкова много боли и толкова дълго, абсолютно невъзможно е, безсмислено е, по-добре да продължа така, само да не ме боли”. “Не искам да преминавам през всичко това, пробвал съм, знам как е.” Да! Зависимият е прав, всичко което той знае е истина, преминавал е през ужаса на метадоновата абстиненция САМ! Изпитвал е болката и ужаса – всеки би се страхувал.

Ако Вие или Ваш близък имате проблем, потърсете помощ незабавно. Както при всяко друго заболяване, отлагането на посещението при специалист може да доведе до сериозни последствия.

Тъй като злоупотребата е само един от симптомите на болестта на зависимостта, прекратяването на приема не е достатъчно условие болестта да отшуми. Нуждата от комплексно лечение е неуспорима. Терапията задължително започва с детоксикация. Изчистването на организма от Метадон преминава по-бавно в сравнение с хероиновия детокс, но по-бавно не означава невъзможно.

Ние знаем как да проведем безболезнена и ефективна детоксикация съпътствана с терапевтична работа за откриване на причините за развитието на зависимост, тъй като само симптоматично лечение не е достатъчно и в повечето случаи рецидива е неизбежен.

Ние в рехабилитационен център Change is Life имаме решение, притежаваме необходимия опит и екип от професионалисти способни безболезнено да Ви преведат през абстинентния синдром.

Не се отказвайте, потърсете професионална помощ още сега. Освободете се от зависимостта безболезнено и ефективно.

Телефон за безплатно консултиране и записвания: +359 882 543 817

Допълнителна и подробна информация можете да намерите на changeislife.bg.

https://petel.bg/Metadon–Kakvo-predstavlyava-toy–kak-da-izchistim-organizma-si-ot-nego-i-kakvi-sa-posledstviyata-ot-upotrebata-mu-__378700

Share on

There are no comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart