Лечение на алкохолна зависимост. Лечение на алкохолизъм в София.

>
>
Лечение на алкохолна зависимост. Лечение на алкохолизъм в София.

Какво е алкохолна зависимост?

Редовната употреба на алкохол може да доведе до развитието на толеранс към приеманите вещества – пиещите изпитват необходимост от повишаване на количеството за получаване на един и същ ефект. При хората, които са генетично предразположени, например онези, които имат случаи на алкохолизъм в семейството си, развитието на зависимостта става много по-бързо. От друга страна статистическите данни сочат, че при децата и жените зависимостта се развива много по-бързо, отколкото при мъжете.

Ефектите, които са вследствие от употребата и злоупотребата на алкохол, се делят на:

Лечение на алкохолизъм

Краткосрочни

Дългосрочни

Злоупотребата с алкохол може да доведе до развитието на много тежка физическа и психическа зависимост.

Как действа алкохолът?

Ефектите, които оказва употребата на алкохол, не са едни и същи при всички хора. Например, разлика се наблюдава при хората с различна телесна маса, от която зависи и количеството телесни течности в организма. При онези, чията телесна маса е по-малка, съответно и количеството телесни течности е по-малко, концентрацията на алкохола в кръвта се увеличава по-бързо. Оттам и ефектите се усещат по-бързо. Поради тази причина на повечето жени им е необходимо по-малко количество алкохол, за да усетят въздействието му, отколкото на мъжете, които обикновено са с по-голяма маса и по-голямо количество течности.

Друга разлика в ефектите се забелязва при хората, които пият регулярно и имат повишен толеранс. Поради причината, че човешкият организъм се приспособява бързо към алкохола, се налага приемането на по-голямо количество за получаването на един и същ резултат. Тялото обаче не се приспособява към всички ефекти на алкохола. Например, забавянето на реакциите винаги е налице независимо от това, колко е развит толерансът на употребяващия.

Друг фактор е възрастта – с нейното напредване разграждането на алкохола се забавя.

Как да разпознаем проблемната употреба?

При употребата на алкохол толерансът и зависимостта най-често се развиват постепенно, с течение на времето. Поради тази причина проблемната употреба не е лесна за разпознаване. Въпреки това, за добър ориентир, що се касае до злоупотреба, служат следните знаци:

Други знаци, по които се разпознава проблемната употреба на алкохол, са:

Притесняват ли ви тези състояния? Ако отговора е положителен, най-вероятно ще си зададете въпроса: Време ли е да потърся помощ за лечение и рехабилитация в клиника за алкохолици?

алкохолизъм лечение

Има ли проблем с алкохола в България?

В България най-разпространеното легално психоактивно вещество е алкохолът (етанол, етилов алкохол). Той е активната съставка в множество алкохолни напитки – бира и вино, спиртни напитки с концентриран алкохол, също така и в смесени напитки като коктейли и др. Продажбата на алкохолни напитки на лица под 18-годишна възраст в България е забранена. ( Закон за здравето, чл. 54).

Въпреки това алкохолната консумация у нас е нараснала с 3-4 пъти (по данни на Националния статистически институт) Други данни на същия институт показват, че през последните години 10,4% от мъжете и 2,1% от жените в България всекидневно употребяват алкохол, като с течение на времето процентите се покачват. Броят на лицата със системна  зловредна консумация на алкохол у нас наброява 1 200 000 души.

Ефективна програма за лечение на алкохолизъм от световна класа

Най-съвременния център за лечение на алкохолна зависимост в България, Промяната е Живот, е създаден на базата на доказани в световен мащаб терапевтични модалности. Нашето уникално лечение,  съчетава когнитивно-поведенческа терапия (CBT), 12 стъпковата програма, арт терапия, психодрама, групова терапия,  Невротренинг (ЕЕГ биофийдбек), като същевременно се фокусира и върху физическото здраве на резидентите.

За разлика от всяка друга програма предлагаща лечение на алкохолизъм, в България,ние се гордеем с ефективността си и личностния подход към всички наши клиенти.

Помощ при алкохолизъм. Какво да очаквате по време на рехабилитация ?

Нашата програма за лечение на алкохолизъм включва групова терапия и индивидуални  консултации, допълнени от физически и психични дейности.  Структурирания дневния график дава възможност да правите различни, интереси и забавни неща всеки ден, докато работите по  възстановяването си.  Така поддържате ума си активен и се разсейвате от терапевтичните сесии и групи.  

Освен групови и индивидуални сесии, програмата  включват спорт, сауна, физиотерапевтични масажи, посещение на минерален басейн, арт и драма терапии и др. Освен това всяка седмица клиентите ни имат възможност да се разходят, да излязат на изглед или да разгледат местните забележителности и исторически паметници. 

Ами детоксикацията при лечение на алкохолизъм?

Медицинският екип на клиника за лечение на алкохолизъм в София „Промяната е живот“ предлага най-добрите условия за бързо възстановяване на вашето физическо състояние. 

Ползи от стационарното лечение на алкохолизъм в Промяната е Живот

Стационарното или резидентното лечение на алкохолизма в Промяната е Живот предлага на своите клиентите възможността да се измъкнат от предизвикателствата и трудностите на ежедневието си. 

Освен това, Промяната е Живот разполага с персонал, работещ денонощно, което означава, че по всяко време на денонощието има специалист на разположение, ако имате нужда от психологическа помощ. За много от нашите клиенти, особено тези с тежка зависимост, стационарната рехабилитация е единственият възможен метод за възстановяване.

Запознайте се пакетните ценови предложения на нашата клиника за лечение на алкохолизъм  и зависимости Change is Life

Висококвалифициран екип и център за лечение на алкохолизъм

Екипът в Промяната е Живот  е от обучени и лицензирани специалисти в различни психологически парадигми, специализирали в консултиране на наркотична зависимост и имащи десетилетия комбиниран опит в борбата с алкохолизма. 

Отвъд консултантския екип имаме медицински персонал, който специализира в лечението на зависимости. 

Ако осъзнавате че имате алкохолна зависимост лечение има! Тръгнете към промяната, ние сме с вас и ще ви помогнем успешно да изминете пътя!

Поверително ли е? Тайно лечение на алкохолизъм!

Да! Осигуряването на поверителност на нашите клиенти е от първостепенно значение за нас. Можете да бъдете сигурни, че само вие ще решите кой да научи за лечението ви.

Промяната е Живот: спокойна и уютна среда за лечение на зависимостта!

Помислете се за себе си. Позволете ни да се свържем с Вас.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart