Наркотици. Лечение на наркотична зависимост. Лечение на наркомани

>
>
Наркотици. Лечение на наркотична зависимост. Лечение на наркомани

Кои зависимости се лекуват в Центъра за рехабилитация Промяната е Живот?

Цялостната и ефективна програма за лечение в нашата клиника за наркозависими е създадена с цел да може да се справи с всички видове пристрастявания. Най-често срещаните наркомании, които лекуваме  са следните:

клиника за наркозависими

Най-честите случаи, които наблюдаваме са основно два:

Лечение на кокаинова зависимост.


Лечение на зависимост от марихуана.

Наркотична зависимост

Зависимостта от наркотици е сериозен проблем, който може да доведе до пристрастяване. Въпреки че не всеки човек употребяващ наркотици, става зависим от тях, важно е да се различат признаците на наркотична зависимост, за да се знае кога да се потърси помощ, ако вие или ваш близък има проблем със злоупотребата на наркотични вещества. Зависимостта от наркотици може да засегне всеки, независимо от възраст, раса или пол. Важно е както за употребяващите, така и за неупотребяващите да разберат всички аспекти на ефектите от употребата и последствията.

Какво е наркотична зависимост?

Наркоманията се определя като хронично, рецидивиращо заболяване на мозъка и тялото. Характеризира се с натрапчиво търсене и употреба на наркотици, дори при ясно осъзнаване на отрицателни здравни и социални последици. Изследванията показват, че пристрастяването е мозъчно заболяване, което причинява промени в начина, по който работи мозъкът. Тези промени могат да бъдат дълготрайни, и това води до повишена уязвимост към рецидив.

Пристрастяването към наркотици не се ограничава само до забранени вещества или улични наркотици – то също така включва зависимост от алкохол и лекарства, отпускани с рецепта, като опиоидни болкоуспокояващи или бензодиазепини.

Признаци на наркотична зависимост

Ако човек е приемал наркотици известно време, той ще покаже признаци на наркотична зависимост. Някои хора изпитват физически други психически или поведенчески симптоми, най-честите са:

Физически симптоми: липса на енергия, намален апетит, умора или изтощение, гадене и повръщане, промени в теглото.

Психични симптоми: промени в настроението и раздразнителност, депресия и тревожност, проблеми с паметта, безсъние, нарушения на съня като кошмари или нощни страхове.

Поведенчески симптоми: кражби с цел получаване на средства за наркотици, продажба на лични вещи за набавяне на пари, залагане и хазарт, лъжи към близки и приятели.

Всички тези симптоми могат да продължат дори след като човек спре да приема наркотици.

Зависимостта от наркотици е опасна.

Пристрастеността и зависимостта са сериозен проблем, който може да доведе до:

  • Физически здравословни проблеми, увреждане на органи и повишен риск от развитие на животозастрашаващо заболяване.
  • Социални и психични проблеми, тревожност и депресия.
  • Загуба на работа, прекъсване на взаимоотношения със семейство и приятели и финансов стрес.
  • Правни проблеми, глоби или затвор.

Ефективна програма за лечение на наркомания от световна класа

наркомания лечение

Най-съвременния център за лечение на зависимости в България, Промяната е Живот, е създаден на базата на доказани в световен мащаб терапевтични модалности. Нашето уникално лечение,  съчетава когнитивно-поведенческа терапия (CBT), 12 стъпковата програма, арт терапия, психодрама, групова терапия,  Невротренинг (ЕЕГ биофийдбек), като същевременно се фокусира и върху физическото здраве на резидентите.

За разлика от всяка друга програма предлагаща лечение на наркотици, в България, ние се гордеем с ефективността си и голямото разнообразие на зависимости които лекуваме.

Често хората нуждаещи се от помощ и промяна търсят информация в Google и освен методите на лечение и базата, най-вече се интересуват от “лечение на наркомани цени”.

Запознайте се пакетните ценови предложения на нашата клиника за наркозависими Change is Life

Какво да очаквате по време на рехабилитация в нашата клиника за наркомани?

Нашата програма за лечение на зависимости включва:

Структурирания дневния график дава възможност да правите различни, интереси и забавни неща всеки ден, докато работите по  възстановяването си. Така поддържате ума си активен и се разсейвате от терапевтичните сесии и групи.  

Освен групови и индивидуални сесии, програмата  включват спорт, сауна, физиотерапевтични масажи, посещение на минерален басейн, арт и драма терапии и др. Освен това всяка седмица клиентите ни имат възможност да се разходят, да излязат на изглед или да разгледат местните забележителности и исторически паметници. 

Ами детоксикацията?

Детоксикацията не се изисква от всички. При пристигането Ви в Промяната е Живот ние ще преценим на база на вашето физическо състояние дали е необходима медицинска програма за детоксикация с лекарски контрол.

Ползи от стационарното лечение в клиника за наркозависими Промяната е Живот

Стационарното или резидентното лечение на наркотична зависимост в Промяната е Живот предлага на клиентите ни възможността да се измъкнат от предизвикателствата и трудностите на ежедневието си. Вместо това, влизането в луксозна терапевтична общност,  където възможността за намиране на наркотици е почти невъзможна, им дава шанса да се съсредоточат единствено върху  възстановяването си.

Освен това, Промяната е Живот разполага с персонал, работещ денонощно, което означава, че по всяко време на денонощието има специалист на разположение, ако имате нужда от психологическа помощ. За много от нашите клиенти, особено тези с тежка зависимост, стационарната рехабилитация е единственият възможен метод за възстановяване.

Висококвалифициран екип и център за лечение на зависимости

Екипът в Промяната е Живот  е от обучени и лицензирани специалисти в различни психологически парадигми, специализирали в консултиране на наркотична зависимост и имащи десетилетия комбиниран опит в справянето с всички форми на наркоманията. Всъщност една част от нашите консултанти са  възстановяващите се зависими с минимум две години чисто време, което им позволява да споделят личния си опит с нашите клиенти и да им помагат в борбата със зависимостта.

Отвъд консултантския екип имаме медицински персонал, който специализира в лечението на зависимости. Нашият персонал включва главния психотерапевт, психиатър и няколко психолога, в комбинация с нашия професионален медицински екип състоящ се от лекар и медицински сестри, които са на място и са на разположение при нужда.

Ако осъзнавате че имате наркозависимост лечение има! Тръгнете към промяната, ние сме с вас и ще ви помогнем успешно да изминете пътя!

Поверително ли е? Тайно лечение на наркозависимост!

Да! Осигуряването на поверителност на нашите клиенти е от първостепенно значение за нас. Можете да бъдете сигурни, че само вие ще решите кой да научи за лечението ви.

Нашата програма за лечение на наркомании е от световна класа и е добре допълнена от комфорт и уют.

Промяната е Живот: спокойна и лечебна среда за лечение на зависимости!

Помислете се за себе си. Позволете ни да се свържем с Вас.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart