Медицински детокс прилаган в центрове за лечение на зависимости.

центрове за лечение на зависимости

Пристрастяването към наркотици или алкохол е сериозен проблем и може да причини психически и здравословни заболявания. Благодарение на технологиите и развитието, медицината днес разбира много по-добре как пристрастяването и физическата зависимост променят мозъка на човека и прилаганите световни терапии в центрове за лечение на зависимости завършват с успех. 

Пристрастяването може да създаде истинки хаос в живота на един човек, да разруши взаимоотношенията със сечейство и приятели, да срине кариерата му и да унищожи финансовото, физическото и емоционалното състояние.

Ако вие или човек, който обичате страда от пристрастяване, обърнете се за помощ, надежда има!

В зависимост от степента на пристрастяването, детоксикацията би трябвало да бъде първата стъпка от лечението, в която се изчиства тялото от натрупаните вещества. Много е важно, хората подложени на детоксикация, да бъдат постоянно наблюдавани от специализиран персонал, тъй като детоксикацията от определени вещества може да има болезнени и дори животозастрашаващи симптоми. Например, детоксикацията от алкохол може да доведе до треперене, високо кръвно налягане и повишен сърдечен ритъм, което е опасно, ако не се третира от специалисти.

Детоксикацията е важна част от процеса на лечение в центъра за зависимости “Change is Life”. Нашият квалифициран персонал, осигурява денонощна грижа и гарантира безопасна и сигурна детоксикация. 

Процеса на детоксикация отнема различен период от време при всеки клиент и това зависи от степента, тежестта на пристрастяването и физическото състояние.

Хората злоупотребяващи с алкохол, кокаин, крек, хероин, метадон и някои други лекарства отпускани само с рецепта, са сред най-често срещаните, които се нуждаят от детоксикация. В клиниката ни за лечение на зависимости прилагаме световнодоказани работещи методи и помагаме на клиентите си да преминат успешно през детоксикация.

Процес на детоксикация прилаган в центрове за лечение на зависимости

Процесът на детоксикация обикновено включва следните три стъпки:

Оценка

Оценката на процеса на детоксикация започва с тестове, с които се определят точните вещества, употребявани от клиента и степента на натрупване в кръвта. Прави се също психологически анализ и физически преглед и се установяват съпътстващи заболявания, ако има такива. Тези елементи са изключително важни, преди да се определи точният метод на лечение.

Детоксикация

Целта е да се изведе възможно най-голяма част от вредните вещества от тялото на клиента, като се гарантира, че той медицински стабилен. 

Медицинският екип може да се наложи да включи лекарства, за облекчаване на симптомите и за по-голям комфорт на клиента.

Подготовка за текущо лечение

Ако зависимостите са сериозни, повечето, клиенти ще се нуждаят от текущо лечение в центъра, за да се справят с психическите, поведенческите и социалните компоненти на пристрастяването. 

Медицински детокс и кой има нужда от него?

Детоксикацията под медицински надзор е подходяща за хора с тежки зависимости или съпътстващи физически проблеми, както и за тези, които са правили неуспешни опити да се откажат сами.

Лекарствата и субстанциите причиняват неврологични промени в мозъка. При многократна употреба и високи дози, мозъкът на човек става зависим от активнате съставки и той не може да произведе нужните невротрансмитери за освобождаване от тях.

Част от процеса на лечение е по време на детоксикиращия период, човек да се справя с минимален брой жизненоважни процеси, докато мозъкът се излекува и се научи да произвежда свои собствени невротрансмитери. Това може да бъде доста труден процес и налага подкрепата на специалисти.

Възстановяването от алкохолна зависимост или злоупотреба с наркотици е продължителен процес и изисква постоянност и воля, но е напълно  възможно с правилната помощ.

За да научите повече за методите и програмите за детоксикация от наркотици и алкохол на центъра за зависимости “Промяната е Живот”, не отлагайте да се свържете с нас. Приятелски настроени и квалифицирани специалисти ще ви изслушат и ще ви помогнат.

Share on

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart